Translate

About Me

My photo
Mitglied Vereingung zur Verteigung der Menschenrechte im Iran VVMIran e.V. عضو کانون دفاع حقوق بشر در ایران و شبکه مدافعین حقوق بشر ایران
اخبار نقض حقوق بشر در ایران Nachrichten über Menschenrechtsverletzungen im Iran

Tuesday, December 24, 2024

-۱۶ کشور به اتباع خود توصیه کرده‌اند به ایران سفر نکنند

 روزنامه اعتماد در گزارشی اعلام کرد که طی ۹ ماه اخیر،  یا این کشور را ترک کنند. 

این هشدارها به دلایلی همچون بازداشت اتباع دو تابعیتی، محدودیت‌های شدید اجتماعی و سیاسی، ناامنی، تنش‌های منطقه‌ای و قوانین سختگیرانه مذهبی و اجتماعی صادر شده است. گفته میشود که کاهش ورود گردشگران خارجی، تعطیلی هزاران آژانس مسافرتی و رکود کامل #صنعت_گردشگری، از پیامدهای این شرایط بوده است.

Tuesday, December 17, 2024

- جمعی از جامعه شناسان خواهان لغو فوری "شبه قانون حجاب و عفاف اجباری" شدند


 (https://p.dw.com/p/4oEam) 

نزدیک به ۱۰۰ جامعه‌شناس و پژوهشگر اجتماعی در ایران با صدور بیانیه‌ای ضمن اعتراض به مصوبه "حجاب و عفاف" آن را "ناقض حقوق فردی و اجتماعی شهروندان به‌ویژه زنان" دانسته و خواستار لغو فوری آن و پایان دادن به سیاست‌های "تبعیض‌آمیز و مزاحمت" تحت پوشش قانون شدند.

شماری از جامعه‌شناسان و فعالان امور اجتماعی با امضای این بیانیه‌ مصوبه اخیر مجلس شورای اسلامی برای ترویج حجاب اجباری را "شبه قانونی" خواندند که حقوق انسانی شهروندان را محدود و موجب ناامنی و تبعیض انسانی افراد علیه زنان می‌شود.

در این بیانیه که با امضای جامعه‌شناسان و پژوهشگران حوزه اجتماعی از جمله احمد بخارایی، عمادالدین باقی، شیرین احمدنیا، ژاله شادی‌طلب و سعید معیدفر انتشار یافته است، تأکید شده که نتیجه اجرای چنین مصوبه‌ای "عادی سازی خشونت، ناامنی زیستی، نابرابری، رویکرد امنیتی و کنترل‌گری شهروندان به‌ویژه زنان ایران است." این جامعه شناسان قاطعانه خواستار "ابطال و لغو این فرمان و همچنین پایان دادن به استمرار تبعیض و مزاحمت نسبت به خانواده‌های این سرزمین به ویژه زنان جامعه در پوشش قانون" شدند و آن را "فاقد اعتبار قانونی" اعلام کردند.


-«عفاف و حجاب» در ایران ، نقض جدی حقوق زنان

 کارشناسان سازمان ملل در بیانیه‌ای قانون جدید «عفاف و حجاب» در ایران را نقض جدی حقوق زنان و ابزاری برای تشدید کنترل بر بدن آنان توصیف کردند.

 این کارشناسان هشدار دادند که اجرای این قانون، به سرکوب بیشتر آزادی‌های زنان و دختران منجر شده و خواستار لغو فوری آن شدند؛ آنها از دولت ایران خواستند که به تعهدات بین‌المللی خود در قبال حقوق بشر پایبند باشد و از نقض سیستماتیک حقوق شهروندان دست بردارد.

-خانم پرستو احمدی خواننده ، احسان بیرق دار و سهیل فقیه نصیری بازداشت شدند



پرستواحمدی، خواننده، احسان_بیرق_دار، نوازنده پیانو وسهیل_فقیه_نصیری، نوازنده گیتار الکتریک، به دلیل مشارکت در آنچه به عنوان یک «کنسرت فرضی» شناخته شده است، بازداشت شدند. این بازداشت‌ها در استان مازندران و شهر تهران صورت گرفته است. چندی پیش، خانم احمدی به همراه گروهی از نوازندگان، کنسرتی نمادین و بدون تماشاگر برگزار کرد که به‌صورت زنده از صفحه یوتیوب او پخش شد. انتشار این ویدیو منجر به تشکیل پرونده قضائی علیه آنها شد.

Tuesday, December 10, 2024

- در هشت ماه نخست سال جاری، ۴۵۰۰ پزشک و پرستار، برای مهاجرت اقدام کرده و از کشور خارج شده‌اند.


سال گذشته نیز ۷۰۰۰ نفر از کادر درمان، شامل #پزشکان و #پرستاران، برنامه مشابهی برای مهاجرت داشتند. آلمان، ایتالیا، کانادا و کشورهای حاشیه خلیج فارس مانند عمان، امارات و قطر از جمله مقاصد اصلی این مهاجران بوده‌اند. بر اساس آمار تأییدشده از سوی سازمان نظام پزشکی کشور، طی کمتر از دو سال گذشته، ۱۱۵۰۰ نفر از کادر درمان ایران اقدام به مهاجرت کرده‌اند. این روند نگران‌کننده می‌تواند به افول جامعه پزشکی کشور منجر شده و تبعات جدی و زیانباری را برای نظام سلامت ایران به همراه داشته باشد./ روزنامه ایران

Friday, December 6, 2024

-سازمان حقوق بشر: ۱۴۴ نفر در ماه نوامبر در ایران اعدام شدند

بنا بر گزارش ماهیانه سازمان حقوق بشر ایران، در ماه نوامبر ۲۰۲۴ (آبان-آذر ۱۴۰۳) در ایران دست‌کم ۱۴۴ حکم  اعدام اجرا شد که میانگین بیش از چهار اعدام در روز را نشان می‌دهد. 
این آمار شامل ۱۲ شهروند افغان، ۴ زن، یک شهروند یهودی-ایرانی، و یک فرد دارای معلولیت ذهنی بوده است. همچنین، از مجموع این اعدام‌ها تنها ۶ مورد (۴ درصد) در رسانه‌های رسمی اعلام شده و باقی موارد توسط سازمان حقوق بشر ایران ثبت و تأیید شده‌اند. ماه اکتبر (مهر-آبان) نیز با ۱۶۶ اعدام، بالاترین آمار ماهانه ثبت‌شده توسط سازمان حقوق بشر ایران از سال ۲۰۰۷ میلادی بود. این روند در حالی رخ می‌دهد که توجه جامعه جهانی بیشتر معطوف به تنش‌های منطقه‌ای، به‌ویژه درگیری‌های ایران و اسرائیل و بحران‌های خاورمیانه است. به گفته محمود امیری‌مقدم، مدیر سازمان حقوق بشر ایران "جمهوری اسلامی گسترده‌ترین موج اعدام دو دهه اخیر را آغاز کرده و برای توقف این روند نیاز به اقدام فوری جهانی است". در میان اعدام‌شدگان ماه نوامبر،  ۱۳ شهروند بلوچ، ۹ شهروند کرد و ۱۲ شهروند افغان قرار داشتند. همچنین، ۷۲ نفر با اتهامات مربوط به مواد مخدر، ۶۶ نفر با اتهام قتل عمد و ۶ نفر با اتهام تجاوز به عنف اعدام شدند.


اعدام شهروندان افغان در ایران به‌ویژه پس از روی کار آمدن طالبان، افزایش چشمگیری یافته است. از ابتدای سال ۲۰۲۴ (دی ۱۴۰۲) تاکنون، ۶۱ شهروند افغان در ایران اعدام شده‌اند که ۱۲ نفرشان در نوامبر بوده است.


Thursday, November 28, 2024

- خودکشی دختر ۱۶ ساله در مسجدسلیمان

 

- گرگان؛ پیکر بی جان یک کودک کار حدود ۷ ساله در خیابان پیدا شد...


 شب گذشته، پیکر بی جان یک #کودک_کار که پسری حدودا هفت ساله است، در کنار یک سطل زباله در یکی از محله‌ های شهر #گرگان پیدا شد. تحقیقات پزشکی قانونی در خصوص مرگ این کودک ادامه دارد.

Monday, November 25, 2024

-نیمی از دانش‌آموزان دبیرستانی در ایران علائم افسردگی دارند

 پژوهش‌ها نشان می‌دهند نیمی از دانش‌آموزان دبیرستانی در ایران علائم افسردگی دارند و ۱۸% آن‌ها اقدام به خودکشی کرده‌اند. همچنین، ۲۱% از این دانش‌آموزان به خودکشی فکر می‌کنند. بررسی دیگری نیز نشان می‌دهد افسردگی در دختران دو برابر پسران است و شیوع افسردگی در دانش‌آموزان مدارس ایران در حال افزایش است.



- قتل ۷۶ زن در خانواده در شش ماه؛ لایحه حمایت از زنان کجاست؟


منصوره قدیری جاوید، خبرنگار بخش پژوهش‌های خبرگزاری ایرنا شامگاه شنبه ۱۹ آبان توسط همسرش که وکیل دادگستری است، با ضربات دمبل و چاقو به قتل رسید. چند روز پیشتر از آن در نیمه آبان روزنامه خراسان از قتل زنی ۵۳ ساله با ضربات کلنگ توسط شوهرش خبر داد. و در همین ماه روزنامه‌ها نوشتند مردی میانسال پس از دوسال جدایی از همسرش به خانه برگشت و او را با شلیک گلوله کشت. چندی پیش از آن نیز مردی که با همسرش اختلاف داشت پس از مشاجره با او در پارکینگ منزلشان زن را با شلیک گلوله کشت و سپس خودکشی کرد. اینها مواردی است که در عرض دوماه در مطبوعات و رسانه‌ها منتشر شده است. طبق گزارشی که روزنامه اعتماد در سال جاری در مورد  "زن‌کشی در ایران" منتشر کرد، در ۶ ماه اول سال جاری، ۷۸ زن توسط نزدیکان یا اقوام‌شان اعم از عمو یا پسر عمو با عناوین "ناموسی" به قتل رسیده‌اند.


-نام ایران پیوسته در میان دو سه کشوری قرار گرفته که بیشترین شمار اعدام در سال را دارند.

 اعمال گسترده مجازات اعدام از نظر نهادهای حقوق بشری یکی از شاخصه‌های جمهوری اسلامی در ۴۵ سال گذشته بوده است به گونه‌ای که نام ایران پیوسته در میان دو سه کشوری قرار گرفته که بیشترین شمار اعدام در سال را دارند. 

اتکا به اعدام از نظر منتقدان و مخالفان جمهوری اسلامی از جمله اهرمی برای سرکوب مقاومت‌ها و اعتراض‌های مدنی بوده است با این تصور که جامعه دچار ارعاب شود و مقاومت و اعتراضی شکل نگیرد. 

خبری که اخیرا در ایران منتشر شد و از صدور حکم قصاص برای ۶ جوان متهم در "پرونده اکتابان" خبر می‌دهد هم، نمونه دیگری از دستیازی مکرر جمهوری اسلامی به مجازات اعدام برای انتقام و خاموش‌کردن صدای مخالفان تلقی شده است. 
در پرونده اکتابان که به مرگ یک  طلبه بسیجی در شهرک اکباتان در جریان اعتراضات «زن، زندگی، آزادی» می‌پردازد به گفته وکلای پرونده هیچ شاهد و دلیل محکمی برای مشارکت متهمان در این قتل وجود ندارد و پروسه دادرسی نیز دچار اشکالات اساسی متعددی است. 

Monday, November 11, 2024

- اعتراض به صدور حکم اعدام برای «وریشه مرادی»


 جمعی از زنان سیاسی محبوس در زندان اوین، در اعتراض به صدور حکم اعدام برای «وریشه مرادی» در حیاط بند زنان این زندان تجمع کردند. بنا بر گزارش دادبان، در این تجمع، زنان زندانی اقدام به سر دادن شعارهایی در اعتراض به این حکم کردند.
این زندانیان در این تجمع با سر دادن شعارهایی همچون«وریشه مرادی آزاد باید گردد» و «زن، زندگی، آزادی» خواستار لغو احکام اعدام وریشه مرادی، «پخشان عزیزی» و دیگر محکومان به اعدام شدند.

Wednesday, November 6, 2024

- زنان مخالف حجاب اجباری در ایران نه تنها با فشارهای قانونی بلکه با افزایش خشونت و تهدیدهای خیابانی مواجه‌اند.


با افزایش کمپین های حکومت برای تحمیل بیشتر پوشش مدنظر خود بر زنان ایرانی، فضای عمومی برای زنانی که مقاومت می کنند به محیطی پر از ترس تبدیل شده و برخورد قضایی نیز به‌جای حمایت از آنان، اجرای قوانین حجاب را اولویت داده و کرامت انسانی آن‌ها را نادیده می‌گیرد.
در ماه‌های اخیر، موارد نگران‌کننده‌ای از خشونت و ارعاب علیه زنانی که با قوانین حجاب اجباری مخالفت می‌کنند، در سطح خیابان‌های ایران گزارش شده است. گزارش‌های متعدد حاکی از آن است که افراد ناشناس، به‌ویژه موتورسواران، اقدام به تهدید و آزار زنان بی‌حجاب در فضاهای عمومی کرده‌اند. هرانا گزارش‌های افزایش خشونت خیابانی را با دقت دنبال می‌کند. زنان در ایران نه تنها با پیامدهای قانونی ناشی از حجاب اجباری روبه‌رو هستند، بلکه با خطرات فزاینده‌ای در زمینه امنیت شخصی مواجه‌اند؛ چرا که موارد آزار و ارعاب از سوی افراد ظاهر خودسر افزایش یافته است.

Thursday, October 24, 2024

- مرکز پژوهش‌های مجلس در گزارشی اعلام کرده است که نرخ فقر در سال ۱۴۰۲ به ۳۰.۱% رسیده و نسبت به سال ۱۴۰۱ افزایش ۰.۴ واحد درصدی داشته است.


این یعنی یک سوم ایرانیان توانایی تأمین نیازهای اساسی خود را ندارند. همچنین شکاف فقر به ۰.۲۸ رسیده است. با وجود رشد اقتصادی ۴.۵ درصدی در همین سال، افزایش #فقر نشان از ناکارآمدی سیاست‌های اقتصادی دارد.


Saturday, October 19, 2024

- ابراز نگرانی دو نهاد حقوق‌بشری از احتمال اعدام یک کودک مجرم ...


-۲۰ میلیون ایرانی با مشکلات ناشی از اعتیاد به مواد مخدر مواجهند...


مسئول کارگروه علمی و عملیاتی نظام برنامه کنترل و کاهش اعتیاد شورای اجتماعی ایران با اشاره به این که "چهار تا پنج میلیون نفر" در کشور درگیر مساله مواد مخدر هستند، گفت: «با در نظر گرفتن تعداد خانوارها، قریب به ۲۰ میلیون ایرانی با مشکلات مربوط به اعتیاد به مواد مخدر مواجهند.» 
 این اظهارات در حالی بیان می‌شود که روزنامه‌ اعتماد با انتشار گزارشی در بهمن ماه ۱۴۰۲، خسارت مصرف مواد مخدر در ایران را "۲۰۵ هزار میلیارد تومان" برآورد کرده بود. بر اساس گزارش این روزنامه، مصرف تریاک در ایران به شدت کاهش یافته و هروئین و شیشه به "شایع‌ترین مواد مصرفی" در میان معتادان تبدیل شده‌اند. اعتماد همچنین به نقل از برخی درمانگران مراکز ترک اعتیاد افزود که در کنار هروئین و شیشه، مصرف دائمی برخی مواد، از جمله شربت و قرص متادون که داروی ترک اعتیاد محسوب می‌شود، با ورود به بازار سیاه به یکی از مواد مصرفی روزمره معتادان تبدیل شده است.

Monday, October 7, 2024

-مرگ ۳ کارگر در سایه فقدان ایمنی در محل کار

 

 در سایه فقدان ایمنی محیط و شرایط نامناسب کار، سه #کارگر در فراهان و قیامدشت در پی حوادثی جان خود را از دست دادند.

-بیش از ۳ هزار کودک کار و خیابان در شهر تهران شناسایی شدند...

 

 معاون وزیر دادگستری از حضور بیش از سه هزار کودک کار و خیابان در شهر تهران خبر داد


Saturday, September 28, 2024

- گزارشی از آخرین وضعیت پخشان عزیزی زندانی سیاسی در زندان اوین...


به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، پخشان عزیزی، زندانی سیاسی که به دلیل اتهام «بغی از طریق عضویت در جمعیت‌های معارض کشور» به اعدام محکوم شده است، روز گذشته سوم مهرماه، به بیمارستان خارج از زندان اعزام و پس از انجام معاینات و عکسبرداری و تجویز دارو، به زندان اوین بازگردانده شد.
یک منبع نزدیک به خانواده وی ضمن تایید این خبر به هرانا گفت: خانم عزیزی از مشکلات جسمی همچون سردردهای مزمن و کمردرد رنج می‌برد و با وجود درخواست‌های مکرر برای رسیدگی پزشکی، پس از مدتها انتظار به بیمارستان منتقل شد. به گفته پزشکان، وی برای تکمیل مراحل درمان و انجام معاینات ماهانه باید مجدداً به بیمارستان اعزام شود.

Wednesday, September 18, 2024

-یک دختر نوجوان 17 ساله در ایرانشهر خودش را به آتش کشید...


امروز یک دختر ۱۷ ساله قربانی کودک همسری درایرانشهر دست به خودسوزی زد و به بیمارستان منتقل شد.

Sunday, September 15, 2024

-دومین سالگرد قتل مهسا امینی ؛ تشدید فضای امنیتی و اعتصاب کسبه در شهر سقز و کردستان ایران...


روز یک‌شنبه ۲۵ شهریور (۱۵ سپتامبر) همزمان با دومین سالگرد قتل ژینا مهسا امینی، نماد خیزش سراسری زن، زندگی، آزادی کسبه و بازیان چندین شهر در استان‌های کردنشین ایران در اعتصاب بودند. همزمان نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی با ممانعت از خروج خانواده امینی از خانەاشان، از برگزاری مراسم سالگرد او جلوگیری کردند. ایرانیان خارج از کشور با برگزاری مراسم‌های یادبود یاد مهسا ژینا امینی و جانباختگان خیزش را گرامی داشتند.
تصاویر منتشر شدە در شبکەهای اجتماعی، دستکم اعتصاب گستردە کسبه و بازاریان در شهرهای مهاباد، بوکان، دیواندرە، سقز، مریوان، سنندج، دهگلان، کامیاران و پیرانشهر را تائید می‌کنند.این اعتصاب در پی فراخوان احزاب عمده، سازمان‌ها و تشکل‌های مدنی کُرد ایرانی شکل گرفت، کە طی فراخوان‌های جداگانه عموم مردم را بە اعتصاب فراخوانده بودند.

Saturday, September 14, 2024

-دومین سالگرد مهسا امینی نماد خیزش " زن زندگی آزادی" هشدار کمیته حقیقت‌یاب درباره سرکوب زنان...

 

کمیته حقیقت‌یاب سازمان ملل روز جمعه ۲۳ شهریور (۱۳ سپتامبر) دو روز مانده به دومین سالگرد مهسا ژینا امینی در بیانیه‌ای درباره تشدید سرکوب زنان و دختران ایرانی هشدار داد.

در این بیانیه آمده است که در دو سال گذشته، اگرچه اعتراضات گسترده فروکش کرده اما مقاومت بی‌وقفه زنان و دختران همچنان یادآور این است که این مردم در سیستمی زندگی می‌کنند که آن‌ها را به "شهروندان درجه دوم" تنزل می‌دهد.این کمیته در بیانیه خود تاکید کرده است از آوریل ۲۰۲۴ مقامات دولتی اقدامات سرکوب‌گرانه خود را از طریق طرح "نور" تشدید کرده‌اند. این طرح شامل مجازات زنان و دخترانی است که قوانین حجاب اجباری را نادیده می‌گیرند.


Tuesday, September 10, 2024

-ا نزدیک شدن به دومین سالگرد درگذشت #مهسا_امینی، روز گذشته هرانا با انتشار گزارشی تفصیلی، به بررسی افزایش فعالیت زنان در ایران علیرغم تشدید سرکوب‌ها توسط دولت پرداخته است.

 ب

هدف مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران از طریق این تحلیل، به تصویر کشیدن استقامت زنان ایرانی در مواجهه با سرکوب شدید و بررسی پیامدهای گسترده‌تر مبارزات آنان برای دستیابی به آزادی و برابری است. در این گزارش، تجربه های شخصی #زندانیان_زن و زنانی که با نهادهای مختلف نظارت بر #حجاب تعامل داشته اند، مورد بررسی قرار گرفته است. همچنین به مرور مختصری از تحول تاریخی اعتراضات مربوط به حقوق زنان و افزایش همبستگی میان فعالان زن در طول ۴۴ سال گذشته پرداخته شده است.

لینک مستقیم سایت هرانا

Wednesday, September 4, 2024

-۱۰۰ حکم اعدام در ایران در ماه اگوست...


 سازمان حقوق بشر ایران روز سه‌شنبه (۱۳ شهریور/سوم سپتامبر) در گزارشی اعلام کرد تنها در یک ماه گذشته میلادی ۱۰۰ حکم اعدام در ایران به اجرا درآمده است. این نهاد حقوق بشری نوشته اتهام ۵۰ تن از اعدام شدگان قتل عمد و ۴۶ تن نیز جرایم مربوط به مواد مخدر بود. یک نفر نیز به اتهام امنیتی "محاربه" اعدام شد. رضا رسایی نیز یکی از اعدام‌شدگان بود که در جریان خیزش سراسری "زن، زندگی، آزادی" بازداشت شده بود.

Sunday, September 1, 2024

-کاریکاتور روز "نقش پلیس" در نقض حقوق بشر در ایران

هنوز چند روزی از انتشار ویدئوی پیکر کبود و بی‌جان محمد میرموسوی، جوان لاهیجانی که به گفته پلیس، در زمان بازداشت بر اثر "عدم کنترل خشم" مأموران جانش از دست رفت نگذشته که ویدئوی دیگری از رفتار خشونت‌آمیز نیروهای پلیس به هنگام بازداشت فردی در شهر ری منتشر شد. 

ویدئویی که نشان می‌دهد سه مأمور انتظامی تلاش دارند او را به زور و با خشونت در صندوق عقب خودروی خود جا دهند. تکرار چنین صحنه‌هایی که یاد شلیک پلیس به آرزو بدری به بهانه عدم رعایت حجاب اجباری را زنده می‌سازد این سئوال آشنا را در ذهن تداعی می‌کند که این زنجیره خشونت‌ مأموران با شهروندان ایران پس کی به پایان می‌رسد؟

Wednesday, August 21, 2024

- هشدار دیده‌بان حقوق‌بشر درباره افزایش اعدام‌ها‌‌ در ایران...

سازمان دیده‌بان حقوق بشر روز سه‌شنبه ۳۰ مرداد در گزارشی با اشاره به اعدام رضا رسایی از بازداشت‌شدگان اعتراضات سراسری ۱۴۰۱، اعلام کرد تنها در روز ۱۶ مرداد امسال، ۲۹ زندانی در دو زندان ایران اعدام شده‌اند.

در این گزارش با استناد به گزارش اخیر سازمان حقوق بشر ایران مستقر در نروژ ذکر شده، ۲۶ تن از این زندانیان در زندان قزلحصار و سه تن در زندان مرکزی کرج اعلام شده‌اند. بر اساس این گزارش، ۱۷ تن از این افراد متهم به قتل عمد بودند و هفت تن نیز در ارتباط با جرائم "مواد مخدر" محکوم به اعدام شده بودند. در فهرست اعدام‌شدگان نام دو تبعه افغانستان نیز به اتهام "تجاوز جنسی" دیده می‌شود.


Sunday, July 21, 2024

-#پانتها بهرام، بازیگر سینما، تئاتر و تلویزیون، با انتشار مطلبی عنوان کرد که حراست وزارت ارشاد به او اعلام داشته که ممنوع الفعالیت و تدریس است...

 

خانم بهرام، پیشتر نیز در پی حمایت از اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ و انتشار تصاویر بدون #حجاب_اجباری از خود، تحت فشارهای امنیتی قرار گرفته و به جزای نقدی محکوم شده بود.

Thursday, July 18, 2024

-خانم جهانی باز هم می‌گوییم "زن، زندگی، آزادی"

 

 شامگاه سه‌شنبه ۲۶ تیرماه، سارا جهانی فعال زنان، با انتشار ویدئویی اعلام کرد که برای "اجرای حکم‌اش " قصد دارد خود را به زندان لاکان معرفی کند.

سارا جهانی یکی از یازده فعال حقوق زنان است که در آستانه اولین سالگرد قتل مهسا (ژینا) امینی در گیلان بازداشت شدند. دادگاه تجدید نظر استان گیلان حکم ۶۰ سال زندان را به اتهام "تبلیغ علیه نظام " و "تشکیل گروه و اجتماع و تبانی با هدف برهم زدن امنیت ملی" برای این گروه صادر کرده است.

Monday, April 22, 2024

-گزارش دیده‌بان حقوق بشر؛ سرکوب و "تجاوز" به معترضان در ایران...

 

سازمان دیده‌بان حقوق بشر در جدیدترین گزارش خود نوشت که نیروهای امنیتی حکومت ایران در سال‌های ۲۰۲۲ و ۲۰۲۳ در زمان اعتراضات گسترده در ایران، اقدام به "شکنجه و تجاوز" بازداشت‌شدگان کرده‌ است.

این نهاد حقوق بشری نوشت که  تعرض جنسی شدید، بخشی از الگوی گسترده‌تر نقض جدی حقوق بشر برای سرکوب مخالفان در ایران است.سازمان دیده‌بان حقوق‌ بشر که در نیویورک آمریکا مستقر است نوشته است که درباره تخلفات صورت گرفته علیه ۱۰ زندانی از مناطق اقلیت‌های کرد، بلوچ و ترک آذربایجانی، بین سپتامبر تا نوامبر ۲۰۲۲ تحقیق کرده است.در هفت مورد از این موارد، بازداشت‌شدگان اظهار کردند که نیروهای امنیتی آنها را تحت شکنجه وادار به اخذ اعتراف اجباری کرده‌اند.

Sunday, March 24, 2024

-حادثه برای کارگران به دلیل فقدان ایمنی محیط و شرایط کار

 بر اساس گزارش ماهانه اسفند ۱۴۰۲ نهاد آمار مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، دستکم ۴۵ کارگر به دلیل فقدان ایمنی محیط و شرایط کار در اقصی نقاط کشور دچار حادثه شدند. در اسفندماه سال جاری عدم رعایت ایمنی کار باعث مصدومیت ۲۶ کارگر شد و ۱۹ تن دیگر را به کام مرگ کشاند.

از طرف دیگر، در اسفندماه دستکم ۱۳۲ تجمع اعتراضی برگزار شد. اعتصابات کارگری، عدم پرداخت مزد کارگران و حق بیمه آنها، اعمال برخوردهای قضایی با فعالین کارگری و صنفی، از دیگر مواردی است که در اسفندماه امسال در روندی مسبوق به سابقه تداوم داشت.

- بیش از ۲۳۰ روز بلاتکلیفی؛ تداوم بازداشت پخشان عزیزی در زندان اوین..


پخشان عزیزی، متهم سیاسی علیرغم گذشت نزدیک به هشت ماه از زمان دستگیری، کماکان به صورت بلاتکلیف در بند زنان زندان اوین بسر میبرد. به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، پخشان عزیزی در بازداشت بسر میبرد.

یک منبع مطلع نزدیک به خانواده این متهم سیاسی ضمن تایید این خبر به هرانا اعلام کرد: “خانم عزیزی علیرغم گذشت ۲۳۳ روز از زمان دستگیری، کماکان به صورت بلاتکلیف در بند زنان زندان اوین بسر میبرد. همچنین پرونده وی با صدور کیفرخواست از بابت اتهام عضویت در جمعیت های معارض کشور به شعبه بیست و ششم دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ایمان افشاری ارجاع شده است، اما تا به این لحظه هیچ دادگاهی برای او برگزار نشده است.”

- "سال ۱۴۰۲ دست‌کم ۲۷ روزنامه‌نگار در ایران بازداشت شدند"


بخش فارسی فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران گزارش سالانه وضعیت سرکوب و فشار بر روزنامه‌نگاران در ایران در سال ۱۴۰۲ را منتشر کرد. این گزارش تصریح می‌کند که فعالیت روزنامه‌نگاری در ایران از ابتدای کار پر خطر بوده و همواره از جانب حاکمیت با سوءظن و سخت‌گیری مواجه بوده است. از این رو فشار بر رسانه‌ها در ایران امر جدیدی نیست و در همه سال‌های گذشته وجود داشته و با فراز و فرود باعث ناامنی شغلی و حرفه‌ای روزنامه‌نگاران و تعطیلی بسیاری از مطبوعات و بیکاری، مهاجرت، بازداشت و زندان برای آنان شده است.

Tuesday, March 19, 2024

- بر اساس گزارش سالانه وضعیت حقوق بشر ایران در سال ۱۴۰۲


در رسته حقوق زندانیان در سال ۱۴۰۲، ۳۱ مورد ضرب و شتم زندانیان سیاسی، ۲۷۶ مورد عدم رسیدگی یا محرومیت از خدمات پزشکی زندانیان، ۳۰۷ مورد انتقال غیرقانونی زندانی به سلول انفرادی، ۹۰ مورد اقدام به اعتصاب غذای زندانیان، ۳۹۷ مورد انتقال اجباری یا تبعید زندانیان، ۲۷۷۳ مورد تهدید و اعمال فشار بر زندانیان عقیدتی-سیاسی، ۷۶ مورد جلوگیری از ملاقـات زندانی، ۶ مورد مرگ زندانی بر اثر بیماری، ۲۰ مورد خودکشی زندانی، ۸ مورد قتل زندانی، ۱۹۰ مورد عدم دسترسی به وکیل، ۱۳۴ مورد محرومیت از حق تماس زندانی، ۱۴۵ مورد عدم تفکیک جرایم زندانی، ۲۸۷۶ مورد نگهداری زندانی در محیط نامناسب، ۸۱ مورد اعتراف گیری و ۹۶ مورد محرومیت از مرخصی استعلاجی گردآوری شده است. هم چنین ۴۵۹ مورد بی خبری و ۱۲۵۸ مورد بلاتکلیف نگاه داشتن بازداشت شدگان مستند شده است.

- بر اساس گزارش سالانه وضعیت حقوق بشر ایران در سال ۱۴۰۲

در این بازه زمانی، حکم ۵۰۷۱ ضربه شلاق برای شهروندان ایرانی در دادگاه‌ های مختلف سراسر کشور صادر شد. همچنین احکام دستکم ۴۴۲ ضربه شلاق اجرا شده که از این میزان ۱۶۰ ضربه شلاق در ملاعام به اجرا در آمده است.

Wednesday, March 6, 2024

-هشتم مارس روز جهانی زنان، افشای بی‌عدالتی، دفاع از حقوق زنان و پاسخگویی در ایران


در فراخوانی به مناسبت فرارسیدن روز جهانی زنان، مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران خواستار گسترش فوری مأموریت کمیته حقیقت‌یاب سازمان ملل در امر ایران شد، این مجموعه در فراخوان خود با تمرکز بر تبعیض جنسیتی سیستماتیک و نقض حقوق بشر. در پس‌زمینه پنجاه و پنجمین جلسه شورای حقوق بشر سازمان ملل، بر وضعیت وخیم زنان ایرانی تاکید کرد، این تشکل تاکید کرد که زنان ایرانی با اعدام‌ها، قوانین اجباری حجاب و سرکوب خشونت‌آمیز روبرو هستند. این نهاد بر توجه جهانی به فعالانی که در پی آشکارسازی لایه‌های بی‌عدالتی هستند تاکید کرد و خواستار فشار بر حکومت ایران برای پاسخگویی به هدف دستیابی به آینده‌ای که در آن حقوق زنان به طور قاطع احترام گذاشته شود شد.

Thursday, February 29, 2024

-در تهران یک زن به دلیل مخالفت با شرکت در انتخابات بازداشت شد...

 

یک زن جوان مخالف شرکت در انتخابات، روز سه شنبه هشتم اسفندماه، در جریان برگزاری “تریبون آزاد” در چهارراه ولیعصر، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.


Sunday, February 25, 2024

- انتخاب یک زن ایرانی‌تبار به عنوان بانوی شایسته ۲۰۲۴ آلمان

 انتخاب یک زن ایرانی‌تبار به عنوان بانوی شایسته ۲۰۲۴ آلمان

آپامه شوناور (Apameh Schönauer)، زن ایرانی‌الاصل ۳۹ ساله از برلین، عصر شنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند) در رقابت با ۸ نامزد دیگر پیروز شد و به عنوان بانوی شایسته آلمان در سال ۲۰۲۴ میلادی برگزیده شد. 
او که در شش سالگی به آلمان آمده و مادر دو فرزند است، در مراسم بانوی شایسته ۲۰۲۴ تعهد خود را به حقوق زنان محروم و ستم‌دیده به ویژه زنان ایرانی اعلام کرد. آپامه شوناور که تحصیل‌کرده رشته معماری است و هم‌اکنون برنده جایزه ۲۵ هزار یورویی این رقابت شده، در گفت‌وگو با رسانه‌های آلمانی شعار خود در مواجهه با موانع را اینگونه اعلام کرد: «فقط ادامه بده!»
تقریبا صد سال می‌شود که رقابت‌های دختر و بانوی شایسته در آلمان برگزار می‌گردد. در سال ۱۹۲۷ مراسم انتخاب اولین دختر شایسته آلمان در قصر ورزش برلین برگزار شد و هیلدگارد کوانت ۲۱ ساله در آن سال تاج را بر سر گذاشت.

- نرگس محمدی: جمهوری اسلامی سزاوار تحریم ملی و حقارت جهانی است


نرگس محمدی، برنده جایزه نوبل صلح روز شنبه پنجم اسفند‌ماه (۲۴ فوریه) در واکنش به انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری، جمهوری اسلامی را سزاوار "تحریم ملی و حقارت جهانی" دانست.
بر اساس متنی که در صفحه اینستاگرامی این فعال حقوق بشر منتشر شده است، او افزود: «تحریم انتخابات فرمایشی رژیم دینی استبدادی، نه صرفا از منظر سیاسی، بلکه از بعد اخلاقی وظیفه آزادی‌خواهان و عدالت‌طلبان ایران است.» این برنده جایزه نوبل صلح، ضمن "تحریم انتخابات نمایشی" اعلام کرد: «در کنار مردم آگاه و سربلند سراسر ایران از سیستان و بلوچستان تا کردستان، از خوزستان تا آذربایجان خواهم بود تا عدم مشروعیت جمهوری اسلامی و شکاف رژیم استبدادی سرکوبگر با مردم را اعلام کنم.»او "گذار از رژیم دینی استبدادی" را "مطالبه ملی" و "تنها راه بقای ایران و ایرانیان و انسانیت" دانست.

Friday, February 16, 2024

-بازداشت خشونت‌بار یک زن توسط "گشت ارشاد"

 🎥 بازداشت خشونت‌بار یک زن توسط "گشت ارشاد"


ویدئویی در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده که گفته می‌شود مربوط به ۲۵ بهمن ۱۴۰۲ مصادف با روز ولنتاین است. در این ویدئو چند مامور مرد و زن دیده می‌شوند که با خشونت سعی دارند یک زن بدون حجاب اجباری را سوار یک ون گشت ارشاد کنند تا جایی که او را که بر زمین افتاده کشان کشان داخل ون می‌برند. این در حالی‌ست که در راهپیمایی‌ها و مراسم حکومتی دیده شده زنانی حتی بدون حجاب در این مراسم شرکت کردند بدون آنکه تعرضی از طرف ماموران به آنان صورت گیرد مورد حمایت روزنامه‌های حکومتی هم قرار گرفته‌اند. 

Thursday, February 15, 2024

-دانشگاه‌های ایران شاهد رویدادهایی بوده‌اند که نشان‌دهنده تغییرات چشمگیر در سیاست‌های آموزش عالی ایران است.


از بهمن ماه ۱۴۰۰، تاکنون تعداد پرشماری از استاد دانشگاه در شهرهای مختلف از تدریس کنار گذاشته شده‌اند. هرانا تاکنون هویت ۹۵ نفر از این اساتید را که در این بازه زمانی با اخراج، تعلیق، عدم تمدید قرارداد و بازنشستگی اجباری مواجه شده‌اند، را گردآوری کرده است. این تغییرات گسترده نشان دهنده فشار رو به افزایش بر جامعه آکادمیک ایران است.گزارش پیش رو به اسامی اساتیدی که در دو سال گذشته از تدریس منع شده اند و هویت آنها احراز شده است، می پردازد.

Monday, February 12, 2024

-«۴۵ سال پیش در چنین روزی انقلاب ایران منجر به استقرار رژیمی شد که بر ترس، خشونت و ستمگری استوار است.»

 آبرام پیلی، معاون نماینده ویژه آمریکا در امور ایران در ویدئویی که در توئیتر فارسی وزارت امور خارجه آمریکا منتشر شده، گفت که «۴۵ سال پیش در چنین روزی انقلاب ایران منجر به استقرار رژیمی شد که بر ترس، خشونت و ستمگری استوار است

پیلی ارمغان جمهوری اسلامی برای داخل و خارج "به جای صلح و رفاه"، را "خشونت و فساد" خواند و افزود که رژیم جمهوری اسلامی "به جای تأمین نیازهای مردم ایران پول آنها را صرف توسعه برنامه هسته‌ای و بی‌ثباتی در سراسر منطقه می‌کند". 

او با بیان اینکه "جمهوری اسلامی هرگز در صحنه جهانی به اندازه امروز منزوی نبوده است" به اعتراضات مردم ایران اشاره کرد:  »مردم ایران در برابر نظامی که آنها را سانسور، شکنجه و اعدام می‌کند، شجاعت و مقاومت نشان داده‌اند.«
معاون نماینده ویژه آمریکا در امور ایران در سخنانش به افزایش چشم‌گیر موج مهاجرت‌ها از ایران پرداخت و تأکید کرد که "جای تعجب ندارد که جوانان آینده‌ای برای خود در ایران تحت اداره جمهوری اسلامی نمی‌بینند."

Friday, February 9, 2024

-اعدام ابزاری برای سرکوب مخالفان در ایران

 جمهوری اسلامی از مجازات اعدام به عنوان ابزاری برای #سركوب مخالفان استفاده میکند و به این ترتیب، نقض آشکار #حقوق_بشر را ادامه میدهد...




Thursday, February 8, 2024

-تأیید حکم مجموعا ۸ سال زندان برای یک زوج مدافع حقوق بشر


حکم مجموعا ۸ سال زندان اسدالله فخیمی و حوری‌خان‌پور، زوج مدافع حقوق بشر از سوی شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران تأیید شد. اسدالله فخیمی و همسرش حوری‌خان‌پور در شعبه ۲۹ دادگاه انقلاب تهران هر کدام به ترتیب به پنج سال و سه سال زندان محکوم شده‌اند.

طبق گزارش دادبان، "اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرم بر ضد امنیت کشور، حمایت‌های مالی از عناصر ضد انقلاب، و شرکت در مراسمات و محافل ضد انقلاب و محکومان امنیتی" اتهاماتی است که علیه این دو فعال مدنی طرح شده‌اند. اسدالله فخیمی و حوری خان‌پور تیرماه در جریان حضور مأموران امنیتی در منزلشان بازداشت شدند. دادگاه آنها آبان ماه به ریاست علی مظلوم برگزار شد و این دو فعال حقوق بشر به قید وثیقه آزاد شده بودند.

Monday, January 22, 2024

-بیانیه بیش از ۳۰۰ فعال حقوق زن در محکومیت صدور حکم اعدام ها در ایران...

 

بیش از سیصد فعال حقوق زن با انتشار بیانیه ای ضمن اعلام همبستگی با مادران و همسران زندانیان محکوم به اعدام، خواستار لغو اجرای حکم این زندانیان شدند. در این بیانیه آمده است، هیچ دستگاه قضایی جمهوری اسلامی صلاحیت تصمیم‌گیری درباره ی زندگی را ندارد و یک‌صدا می‌گوییم: اعدام هرگز و برای هیچ‌کس. این فعالان صدور و اجرای حکم اعدام توسط مراجع قضایی را ناعادلانه عنوان کردند. به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، بیش از سیصد فعال حقوق زن با انتشار بیانیه ای صدور و اجرای حکم اعدام توسط مراجع قضایی را محکوم کردند.
متن کامل این بیانیه عینا در ادامه می آید: “در صدور حکم اعدام، هرگز عدالتی در کار نیست. نه دستگاه قضایی جمهوری اسلامی و نه هیچ دستگاه قضایی دیگری صلاحیت تصمیم‌گیری درباره‌ی زندگی، این اسم رمز مبارزه‌‌ی ما را ندارد. با این‌حال، گذر نمی‌کنیم از این‌که احکام اعدام ستم‌دیدگان با چه شتاب و بی‌دقتی صادر و بعد اجرا می‌شوند. گذر نمی‌کنیم از این حقیقت که غالب آن‌ها که اکنون با خطر اجرای حکم اعدام مواجه‌اند، به طبقات فرودست، به ملیت‌های تحت‌ ستم، به جمعیت مهاجران و کودک‌همسرانی تعلق دارند که نه به وکیل دسترسی پیدا می‌کنند و نه به بدیهی‌ترین حقوق یک متهم طی روند دادرسی.

Sunday, January 21, 2024

- آمار جدید از افزایش تکان‌دهنده نرخ خودکشی و مهاجرت در جامعه پزشکی...


نیما شهریارپور، متخصص اورژانس بیمارستان بهارلو، درباره افزایش نرخ خودکشی در میان کادر پزشکی ایران هشدار داده و گفته آمار خودکشی در میان پزشکان مرد ۴۰ درصد و در پزشکان زن ۱۳۰ درصد، نسبت به جمعیت عمومی، افزایش یافته است.

شهریارپور، روز شنبه ۳۰ دی در مصاحبه با خبرآنلاین گفت: « آمار خودکشی در جامعه پزشکی ۳.۱ تا ۵ برابر افزایش پیدا کرده است. به طوری که در جمعیت دستیاری و رزیدنتی کشور، که معادل ۱۴ هزار نفر است، سالانه به طور متوسط ۱۳ خودکشی منجر به مرگ داریم.»

به گفته این متخصص، «حجم بالای کار، مسئولیت‌های فراوان، عدم دریافت حقوق مکفی و نداشتن امنیت شغلی» مجموعه عواملی است که کادر درمان ایران را از ادامه فعالیت باز داشته و دلسرد کرده است.

پدیده «خودکشی رزیدنت‌ها» از حدود چهار سال پیش با عناوین مختلفی همچون «فوت ناگهانی» فلان دستیار پزشک جریان پیدا کرد و با مرگ مشکوک دکتر رسول قائدی، دستیار سال دوم ارتوپدی بیمارستان امام خمینی تهران، در خرداد ۱۳۹۸ پررنگ‌تر شد. 

به نوشته خبر آنلاین، در سال‌های گذشته جامعه پزشکی دو موج مختلف از خودکشی رزیدنت‌ها را پشت‌سر گذاشت که موج دوم آن در دو سالِ گذشته اتفاق افتاد و طی آن ۱۳ رزیدنت خودکشی کردند. 

این رسانه نوشته تجربه خودکشی در جامعه پزشکی برای بار سوم در حال تکرار است و سیامک بهروان (رزیدنت روانپزشکی)، علی قانع‌فرد (دندانپزشک) و پگاه طلائی‌زاده (رزیدنت چشم‌پزشکی) همه رزیدنت‌هایی بودند که طی ماه جاری (دی ۱۴۰۲) با فاصله چند روز و در مدت یک هفته به زندگی خود پایان دادند.

روزنامه اعتماد نیز در شماره در شماره روز چهارشنبه ۲۷ دی ماه خود به موضوع رواج «خودکشی» در بین کادر درمان پرداخته و نوشته بود که در ۱۰ ماه گذشته ۱۶ دستیار پزشک «خودکشی» کرده‌اند.

روز ۱۹ دی انجمن علمی روانپزشکان ایران در نامه‌ای به ابراهیم رئیسی، درباره «خودکشی گروهی از پزشکان جوان و دستیاران پزشکی» هشدار داد و خواستار تشکیل کمیته‌ای از متخصصان برای جلوگیری از تبدیل آن به یک بحران فراگیرتر شد.

به گفته انجمن روانپزشکان، فراوانی خودکشی در این گروه چندین برابر از آنچه در جمعیت عمومی کشور رخ می‌دهد، بالاتر است و عمده دلایلش به شرایط اجتماعی، اقتصادی و شغلی برمی‌گردد.

همزمان گزارش‌ها از آمار بالای مهاجرت کادر درمان از ایران حکایت دارند.

علی جعفریان، رییس پیشین دانشگاه علوم پزشکی تهران، روز ۲۴ دی ماه با تایید مهاجرت گسترده پزشکان و پرستاران از ایران گفته بود اکنون ۸۰۰ صندلی دستیاری پزشکی خالی است و ۵۰ درصد رزیدنت‌های بی‌هوشی بعد از قبولی انصراف می‌دهند.

به گفته او، سالانه بیش از سه هزار پرستار نیز از کشور مهاجرت می‌کنند اما وزارت بهداشت حتی به اندازه همین آمار به کادر درمان اضافه نمی‌کند به‌طوری که برخی بخش‌های بیمارستان‌های تازه افتتاح شده به دلیل نبود پرستار، تعطیل‌اند.


Sunday, January 14, 2024

Thursday, January 11, 2024

-توقیف خودروها به دلیل گزارش کشف حجاب،

 در ادامه فشار بر شهروندان برای رعایت حجاب اجباری، سیستم نظارت و توقیف خودروها به دلیل گزارش کشف حجاب، زندگی بسیاری از شهروندان را مختل کرده و موجب افزایش نگرانی و اضطراب شده است. 

طبق گزارش روزنامه اعتماد، طرح ناظر با شدت بیشتری نسبت به سالهای گذشته پیگیری میشود و افراد زیادی برای ترخیص خودروهای خود به دلیل گزارش های نادرست کشف حجاب، مجبور به مراجعه مکرر به مراکز انتظامی و پارکینگ ها شده اند.

وطنم

قسم بر نام پاک و نیک ایران  من این دیر کهن را دوست دارم اگر افسانه بوده یا حقیقت یلان پیلتن را دوست دارم کنون صدپاره شد گر پیکر تو  م...